Δελτία Τύπου

Τα τελευταία νέα και ανακοινώσεις της Οργανωτικής Επιτροπής.

Αρχικη / Δελτία Τύπου / ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2018 ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ 4ΗΜΕΡΟΥ - ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΟΥ ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ

ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2018 ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ 4ΗΜΕΡΟΥ - ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΟΥ ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ

ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2018 ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ 4ΗΜΕΡΟΥ - ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΟΥ ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ

15/02/2018

Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι 2018! Πλούσιες εκδηλώσεις και δρώμενα έχουν προγραμματισθεί για το επόμενο 4ημερο! 
Στην πρωτεύουσα του Καρναβαλιού, το Ρέθυμνο, χτυπά η καρδιά της Αποκριάς του 2018! Χιλιάδες επισκέπτες από την υπόλοιπη Κρήτη, την Ελλάδα, την Κύπρο και το εξωτερικό αναμένεται να κατακλύσουν την πόλη για να παρακολουθήσουν το Καρναβάλι!
Η Οργανωτική επιτροπή του Καρναβαλιού και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς με τη διοργάνωση, ανακοίνωσαν σε κοινή συνέντευξη τύπου το πρόγραμμα του τελευταίου 4ημέρου, τα μέτρα τα οποία έχουν ληφθεί, ενώ έδωσαν οδηγίες και συστάσεις στους επισκέπτες.
Η ασφάλεια και η εξυπηρέτηση των επισκεπτών του Ρεθύμνου κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων του αποτελεί την πρώτη και κύρια μέριμνα των διοργανωτών.
Όπως τόνισε η Οργανωτική Επιτροπή του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού, η πόλη είναι πανέτοιμη να υποδεχτεί τους επισκέπτες της από όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό, σε άψογη συνεργασία, όπως κάθε χρόνο, με όλες τις αρμόδιες αρχές και φορείς. Κάλεσαν όλο τον κόσμο να έρθει στο Ρέθυμνο για να ζήσει την αξέχαστη εμπειρία του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού».
ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ 4ΗΜΕΡΟΥ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΦΛΕΒΑΡΗ 2018
ΚΡΗΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΚΑΝΤΑΔΕΣ
19:00 Έναρξη από την πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη και κατάληξη στην πλατεία Μικρασιατών.
Τα παραδοσιακά σύνολα του Μουσικού Σχολείου Ρεθύμνου με μαθητές και καθηγητές, μουσικοί της πόλης μας και οι Ομάδες του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού αναβιώνουν το έθιμο της Κρητικής καντάδας. Η καντάδα καταλήγει στην πλατεία Μικρασιατών όπου θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι!
Υπεύθυνος Μουσικού Σχολείου: Ηλίας Πίτερης,
Συντονιστής – Τομεάρχης: Ανδρέας Πλαϊτης

ΣΑΒΑΤΟ 17 ΦΛΕΒΑΡΗ 2018
ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ
16:30  Συγκέντρωση παιδιών στον κόμβο Θεοτοκοπούλου
17:00 Έναρξη παιδικής παρέλασης με την εποπτεία των μεγάλων από τον κόμβο Θεοτοκοπούλου και τερματισμός στον αύλειο χώρο του 3ου Γυμνασίου με ένα μεγάλο παιδικό  πάρτι!
Το παιδικό μιούζικαλ “XANA ZOO 10 Χρόνια μαζί!” σε ένα ξέφρενο πάρτι γεμάτο τραγούδι και χορό. Μαζί τους όλοι οι αγαπημένοι ήρωες των παιδιών.

ΣΑΒΑΤΟ 17 ΦΛΕΒΑΡΗ 2018
ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ
21:00 Εκκίνηση νυκτερινής παρέλασης από τον κόμβο Θεοτοκοπούλου
22:30 Τερματισμός και Live συναυλία με τους  Groovetica στην πλατεία Μικρασιατών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 18  ΦΛΕΒΑΡΗ 2018
ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ
Μεγάλη Παρέλαση πληρωμάτων και αρμάτων
14:00 Εκκίνηση της Μεγάλης παρέλασης πληρωμάτων και αρμάτων του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού 2018 από τον Κόμβο Θεοτοκοπούλου.
O πολύ αγαπητός και δημοφιλής ηθοποιός και παρουσιαστής Γιάννης Σπαλιάρας θα είναι ο παρουσιαστής του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού 2018! Μαζί του, η αγαπημένη παρουσιάστρια του τηλεοπτικού σταθμού KΡΗΤΗ TV, Χρύσα Κυρατζή!
O Γιάννης Σπαλιάρας και η Χρύσα Κυρατζή καλούν με τη σειρά τους όλο τον κόσμο να έρθει και να ζήσει από κοντά την μοναδική ατμόσφαιρα του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού και αν είναι μακριά, να την παρακολουθήσει ζωντανά, μέσα από την τηλεοπτική συχνότητα του ΚΡΗΤΗ TV!

15:00 DJ Party στην πλατεία Μικρασιατών  από την ομάδα «OLOI VITSIOZOI”
15:00 Dj Party στην Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου (Σοχώρα)

ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΦΛΕΒΑΡΗ 2018
ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ
18:30 Τελετή Λήξης Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού 2018 στην παραλία (Ελ. Βενιζέλου)
Καύση του άρματος του Βασιλιά Καρνάβαλου
Live Συναυλία με το συγκρότημα APURIMAC στην παραλία

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ  19  ΦΛΕΒΑΡΗ 2018
ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ
ΔΗΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ
Παραδοσιακά Κούλουμα με πέταγμα χαρταετού, καρναβαλικά δρώμενα και σαρακοστιανά εδέσματα στους οικισμούς του Δήμου Ρεθύμνης.
ΠΕΡΙΒΟΛΙΑ
12:30 Παραδοσιακά Κούλουμα με φασολάδα στην αυλή του 8ου Δημοτικού Σχολείου. Διοργάνωση: ΔΗΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ – Κ.Ε.ΔΗ.Ρ. Και Πολιτιστικός Σύλλογος Περιβολίων – Μυσσιρίων “Εμμανουήλ Παχλάς”.
ΑΡΜΕΝΟΙ
11:00 Αναβίωση εθίμου μουτζουρώματος με παραδοσιακά κούλουμα.
ΑΝΩ ΒΑΛΣΑΜΟΝΕΡΟ 12:00 Παραδοσιακά Κούλουμα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο του Ανω Βαλσαμόνερου
ΕΛΕΥΘΕΡΝΑ 12:00 Παραδοσιακά έθιμα¨: Μπεγιράκι & μουτζουρώματα. Κέρασμα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ελεύθερνας.
ΦΩΤΕΙΝΟΥ
12:00 Παραδοσιακά κούλουμα, φασολάδα και πέταγμα χαρταετού. Διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Φωτεινού.
ΔΗΜΟΣ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ
ΜΕΛΙΔΟΝΙ
12:00 Αυγουλομάζωμα με παραδοσιακά κούλουμα
ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΙΟΥ
ΜΕΡΩΝΑΣ
12:30 Παραδοσιακά δρώμενα, παιχνίδια, μουσική, με την συμμετοχή όλων. «Ντύσου στολίσου νυφικά και βάστα το βουργιάλι, να δεις λεράδες και θεριά και μουζουδιάς το χάλι».

Οι Καρναβαλικές ομάδες είναι 37 και τα άρματα 28, ενώ αναμένεται να παρελάσουν πάνω από 15.000 άτομα. Συνοδεύονται από την Βασίλισσα του Καρναβαλιού και τη συνοδεία της.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ - Οδηγίες Στάθμευσης
ΕΡΧΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Τα οχήματα που έρχονται από Ηράκλειο θα κατευθυνθούν μέσω του κόμβου Ατσιποπούλου στον παράδρομο προς το Πανεπιστήμιο και στην συνέχεια στο Αθλητικό κέντρο Γάλλου όπου μπορούν να σταθμεύσουν δωρεάν. Εκεί θα βρίσκονται λεωφορεία του ΚΤΕΛ που θα μεταφέρουν δωρεάν τους επισκέπτες στην πόλη. Στον χώρο θα βρίσκονται άτομα για τη φύλαξη του τα οποία και θα καθοδηγούν τους οδηγούς για την στάθμευση και στα σημεία από όπου θα αναχωρούν τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ.

ΕΡΧΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΧΑΝΙΑ
Τα οχήματα που έρχονται από Χανιά θα κατευθυνθούν μέσω της Γέφυρας Ζουρίδας προς τα κέντρα Μέγαρο και Φάρος όπου μπορούν να σταθμεύσουν δωρεάν. Εκεί θα βρίσκονται λεωφορεία του ΚΤΕΛ που θα μεταφέρουν δωρεάν τους επισκέπτες στην πόλη. Στον χώρο θα βρίσκονται άτομα για τη φύλαξη του τα οποία και θα καθοδηγούν τους οδηγούς για την στάθμευση και στα σημεία από όπου θα αναχωρούν τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ.

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ
Τα τουριστικά λεωφορεία θα κατευθυνθούν μέσω του κόμβου Ατσιποπούλου προς Ρέθυμνο και στη συνέχεια μέσω της οδού Κεφαλογιάννηδων προς το Εμπορικό Λιμάνι όπου και θα σταθμεύουν δωρεάν και θα αποβιβάζουν τους επισκέπτες.
- Επίσης, τα ιδιωτικά πάρκινγκ της πόλης θα είναι διαθέσιμα με χρέωση.
Το σύνολο της δύναμης της Α.Δ. Ρεθύμνου, της Τροχαίας και του Λιμεναρχείου θα είναι επί ποδός όλη την ημέρα για τη διευκόλυνση των οδηγών.
ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Όλες οι αρμόδιες Δημόσιες Υπηρεσίες θα είναι επί ποδός με ενισχυμένο προσωπικό.
Αστυνομία (με τη βοήθεια των όμορων νομών), Λιμεναρχείο, Εθελόντριες Νοσηλεύτριες, Σαμαρείτες, Πυροσβεστική, ΕΚΑΒ, Υγειονομικό, Πυροσβεστική.

Δύναμη Ετοιμότητας Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού
 
Αστυνομία και Τροχαία: 200 Αστυνομικοί & Τροχομόνοι
Λιμενικό: 40 Λιμενικοί
Πυροσβεστική: 5 οχήματα επανδρωμένα, 1 μοτοσυκλέτα και το σύνολο της δύναμης του Σώματος
Νοσοκομείο: Πλήρης ετοιμότητα και σχεδιασμός
ΕΚΑΒ:  Πλήρης ετοιμότητα και σχεδιασμός με 5 ασθενοφόρα, την νέα υπερσύγχρονη κινητή μονάδα του που θα βρίσκεται στο ΒΟΑΚ και 54 άτομα.
Ερυθρός Σταυρός: 120 Σαμαρείτες καθώς και 20 Αδελφές Νοσοκόμες, σε 16 σταθμούς σε όλη την πόλη και το νοσοκομείο.
Περιφρούρηση Παρέλασης: 300 εθελοντές  
ΑΥΤΟΦΩΡΟ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΓΙΑ ΥΠΑΙΘΡΙΕΣ ΨΗΣΤΑΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΜΙΚΡΟΠΩΛΗΤΕΣ ΑΠΟ ΜΙΚΤΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ
Αυστηρότατες προειδοποιήσεις προς όλους όσοι έχουν πρόθεση να στήσουν παράνομες υπαίθριες ψησταριές ή να πωλούν προϊόντα χωρίς άδεια, απευθύνουν η Διεύθυνση Αστυνομίας Ρεθύμνης, η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας, το Τμήμα Εμπορίου και ο Δήμος Ρεθύμνης.
Οι συναρμόδιες Υπηρεσίες για την πάταξη του παρεμπορίου ανακοίνωσαν τη σύσταση Μικτού Κλιμακίου για την άμεση καταστολή κάθε μορφής παράνομης πράξης, που απειλεί την ασφάλεια της υγείας των επισκεπτών, την οικονομία και την τάξη.
Τα μικτά κλιμάκια πρόκειται να διεξάγουν εξονυχιστικούς ελέγχους σε όλη την πόλη, καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου, αρχικά κάνοντας συστάσεις συμμόρφωσης, ενώ στη συνέχεια για όσους αγνοήσουν τις προειδοποιήσεις και δεν πειθαρχήσουν, θα επιβάλουν αυστηρά πρόστιμα που φτάνουν έως 5.000 ευρώ, ενώ θα κινείται άμεσα η αυτόφωρη διαδικασία. Ο παράνομος εξοπλισμός θα απομακρύνεται κατά την βεβαίωση της παράβασης.
Η Οργανωτική Επιτροπή του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού απευθύνει έκλειση προς όλους να βοηθήσουν στην πάταξη του παρεμπορίου αλλά και τους επισκέπτες να εμπιστεύονται μόνο τα καταστήματα που λειτουργούν νόμιμα.
ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
Οι καταστηματάρχες εστίασης της πόλης καλούν τον κόσμο να εμπιστευθεί τα καταστήματα που λειτουργούν νόμιμα.
Από νωρίς το πρωί της Κυριακής, η Υπηρεσία της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου θα εκπέμπει ζωντανά στη συχνότητα 9.80, απ’ όπου όλοι  επισκέπτες μπορούν να ενημερώνονται για όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.  

Ο Δήμος Ρεθύμνης, σε συνεργασία με τον ΣΥΦΑΚ και τον μεγάλο χορηγό AMSTEL, διανέμουν 2.000 αλκοτέστ μιας χρήσης, δωρεάν, στους οδηγούς που θα εισέρχονται στο Ρέθυμνο το Σαββατοκύριακο 17-18 Μαρτίου.
Αυτό αποτελεί ένα τμήμα από τη συνεχή και αυξανόμενη δράση των παραπάνω φορέων για τη συνετή κατανάλωση αλκοόλ και την αποφυγή κατανάλωσης αλκοόλ από ανηλίκους.

Το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι 2018, πραγματοποιείται με την Αιγίδα του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, του ΕΟΤ, της Περιφέρειας Κρήτης και του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης.

Μεγάλος χορηγός του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού είναι η AMSTEL και στηρίζεται σε μεγάλο μέρος της Ρεθεμνιώτικης επιχειρηματικής κοινωνίας με το πρόγραμμα «ΕΛΑ ΚΑΙ ΕΣΥ», καθώς και από το νέο πρόγραμμα «Υιοθεσίας εκδηλώσεων». Χορηγοί Επικοινωνίας είναι ο Όμιλος της ΚΡΗΤΗ TV, το STAR Channel, και όλα τα ΜΜΕ της Κρήτης.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ :
ΔΗΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ – Κ.Ε.ΔΗ.Ρ. (Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ρεθύμνης)

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε το http://rethymnocarnival.gr/  και www.rethymno.guide

Background Image