Δελτία Τύπου

Τα τελευταία νέα και ανακοινώσεις της Οργανωτικής Επιτροπής.

Αρχικη / Δελτία Τύπου / ΑΠΟΓΕΙΩΝΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΑΠΟΓΕΙΩΝΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΑΠΟΓΕΙΩΝΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

16/02/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Συγκατοίκηση στο Όνειρο έχει ήδη ξεκινήσει στο Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι, με το κέφι να έχει απογειωθεί μέσα και έξω από την πόλη!

Σήμερα, Τσικνοπέμπτη οι ομάδες του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού στήνουν τα δικά τους street party σε διάφορα σημεία της πόλης, διασκεδάζουν, χορεύουν και τραγουδούν και βέβαια τσικνίζουν, καλώντας φίλους και περαστικούς σε μια υπέροχη γιορτή!

Την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου, ο μεγάλος Χορός των Ομάδων, παίρνει τη σκυτάλη της διασκέδασης! Με διοργανωτές τις Ομάδες Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού, ο φετινός ανανεωμένος Χορός θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο «Πέλαγος» και το θέμα του είναι: «Το σπίτι του τρόμου»! Χορός, φαγητό, ποτό, διασκέδαση και παρουσίαση θεατρικών - σατιρικών σκετς από τις Ομάδες Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού.

Στις 12.00 τα μεσάνυχτα, η σάλα μεταμορφώνεται και ξεκινά ένα μοναδικό πάρτι με θέμα «Sexy Terror», ο sexy τρόμος με καρναβαλική διάθεση..!

Την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου ξεκινά ο νέος θεσμός του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού! Πρόκειται για το 1ο Φεστιβάλ Πόλης που θα γίνει στην Πλατεία Μικρασιατών και θα διαρκέσει μέχρι και την Πέμπτη 23 Φλεβάρη 2017.

Από τις 19:00 έως τις 22:00. Μια μεγάλη σκηνή, πλήρως εξοπλισμένη τεχνικά και ηχητικά θα φιλοξενεί κάθε βράδυ μουσικά σύνολα και καλλιτεχνικές ομάδες νέων και όχι μόνο! Στόχος του Φεστιβάλ είναι, μέσω της μουσικής καλλιτεχνικής έκφρασης, να έρθουν κοντά στο Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι ακόμη και όσοι δεν είχαν μέχρι σήμερα επαφή. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλες οι ερασιτεχνικές μπάντες που δρουν στην Κρήτη! Επιπλέον στο σπίτι του Πολιτισμού καθημερινά από τις 17:00-19:00 θα πραγματοποιούνται εργαστήρια με κατασκευές και μεταμφιέσεις για παιδιά και όχι μόνο, μαθήματα, αποκριάτικου μακιγιάζ, κλπ. Την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, το Φεστιβάλ Πόλης θα εγκαινιάσει η Δημοτική Φιλαρμονική του Ρεθύμνου, ο ιστορικός μουσικός πυρήνας της πόλης, θα ακολουθήσει η Ρεθεμνιώτισσα καλλιτέχνης Ματθαία με το συγκρότημα της, ενώ τη βραδιά θα κλείσει η χορευτική ομάδα των MAQAΜ!

Την Παρασκευή 24 Φλεβάρη 2017 μια ξεχωριστή βραδιά με Κρητικές παραδοσιακές Καντάδες θα διασκεδάσει τους κατοίκους και τους επισκέπτες του Ρεθύμνου! Στις 19:00 του απόγευμα, η Κρητική παραδοσιακή καντάδα ξεκινά από την πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη. Τα παιδιά του Μουσικού Σχολείου Ρεθύμνου, οι μουσικοί της πόλης μας και οι Ομάδες του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού αναβιώνουν το έθιμο της Κρητικής καντάδας. Δεκάδες λύρες, λαούτα, μαντολίνα και κρητικές μαντινάδες θα στολίσουν με τους σκοπούς τους τους δρόμους της πόλης!

Η μεγάλη παρέα της Καντάδας θα τερματίσει στις 20.30 στην πλατεία Μικρασιατών όπου θα ακολουθήσει Κρητικό γλέντι από μουσικούς της πόλης μας.

Το Σάββατο 25 Φλεβάρη 2017 αμέσως μετά την Παιδική και τη Νυχτερινή Παρέλαση θα ακολουθήσει ακολουθεί συναυλία με τον Νικηφόρο στην πλατεία Μικρασιατών!

Την Κυριακή 26 Φλεβάρη, το κέφι της Μεγάλης Παρέλασης θα κρατήσει ζωντανό η Μαλλού με μια μοναδική συναυλία στην παραλία αμέσως μετά το Κάψιμο του Βασιλιά Καρνάβαλου!

Παράλληλα θα έχει ανάψει το κέφι από τις 15.00 στα dj PARTYS  στην πλατεία Μικρασιατών της ομάδας ΑΛΛΑΝΤΑΛΛΩΝ και στη Σοχώρα, που θα μας μείνουν όπως πάντα αξέχαστα!

Εντωμεταξύ, την προηγούμενη Τρίτη οι Παλιές Ελληνικές Καντάδες γέμισαν με άρωμα μιας άλλης εποχής την πόλη του Ρεθύμνου. Η Δημοτική Χορωδία Ρεθύμνου, το Τμήμα Ευρωπαϊκής Χορωδίας του Μουσικού Σχολείου και Μουσικοί της πόλης μας, μαζί με τις Καρναβαλικές Ομάδες αναβίωσαν και φέτος, το έθιμο της Καντάδας στους δρόμους της Παλιάς Πόλης. Τους ακολούθησε πλήθος κόσμου, που δημιούργησε μια μοναδική ατμόσφαιρα!

Το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι 2017, πραγματοποιείται με την Αιγίδα του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, του ΕΟΤ, της Περιφέρειας Κρήτης και του Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ρεθύμνης.

Μεγάλος χορηγός του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού είναι η AMSTEL και στηρίζεται σε μεγάλο μέρος της Ρεθεμνιώτικης επιχειρηματικής κοινωνίας με το πρόγραμμα «ΕΛΑ ΚΑΙ ΕΣΥ».

Η Οργανωτική Επιτροπή του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού 2017: Στέλιος Σαμψών, Πέπη Μπιρλιράκη, Μάνος Παλαφούτης, Διαμάντα Δελήμπαση, Θανάσης Σταυρουλάκης και Γιώργος Χάσικος.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ :
ΔΗΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ – Κ.Ε.ΔΗ.Ρ. (Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ρεθύμνης)

Background Image